انواع شرکت های بازرگانی را بشناسید!

در این کمپانی ها برخی از شرکا دارای مسئولیت محدود و سایر آنها دارای مسئولیت نامحدود هستند. در واقع شریکان در شرکتهای مختلط به دو گروه شرکای سهامی و شرکای ضامن تقسیم می شوند. شرکای سهامی به اندازه سهم خود در امور هلدینگ حق دخالت دارند. ولی ...
انواع شرکت های بازرگانی
فهرست مطالب

امروزه شیوه های تجارت و داد و ستد نسبت به گذشته دگرگون شده اند؛ به گونه ای که دیگر بعد مسافت معنایی ندارد و کالای یک کشور دور دست را در نزدیک ترین فروشگاه ها می توان یافت. زیرا تاسیس شرکت های بازرگانی موجب شده که خرید و فروش کالاها در سطح بین المللی انجام شوند.  زیرا این شرکتها که توسط دو یا چند نفر جهت کسب سود تشکیل می شوند، فرآیند تجارت را به میزان قابل توجهی تسهیل می کنند. البته شرکتهای بازرگانی بر اساس فاکتورهای گوناگون به انواع مختلف تقسیم می شوند. در ادامه قصد داریم تا شما را با انواع شرکتهای بازرگانی آشنا کنیم.

انواع شرکتهای بازرگانی بر اساس نوع فعالیت

شرکتهای بازرگانی بر اساس نوع فعالیت به دو دسته تجاری و خدماتی تقسیم می شوند. شرکتهای تجاری معمولا در حوزه خرید و فروش کالاها فعالیت می کنند. اما شرکتهای خدماتی به ارائه انواع خدمات بازرگانی می پردازند.

این خدمات شامل: خدمات ترخیص گمرکی کالا ،بیمه باربری بین المللی، ثبت سفارش واردات، تهیه و تنظیم قراردادهای بین المللی، انجام مکاتبات و مذاکرات بین المللی و خدمات بازرسی فنی و ثبت نام و تمدید کارت بازرگانی می شود. اگرچه حوزه فعالیت شرکتهای بازرگانی خدماتی از شرکتهای تجاری گسترده تر است، اما مدیریت و اداره آن ریسک کمتری می طلبد.

انواع شرکتهای بازرگانی بر اساس میزان مسئولیت شرکا

شرکتهای بازرگانی بر اساس میزان مسئولیت شرکا به چهار دسته مختلف نقسیم می شوند که آنها را شرح خواهیم داد.

۱ – شرکتهای تجاری سرمایه ای: در این شرکتها مسئولیت شریک ها بر اساس میزان سرمایه یا درصد سهام آنها تعیین می گردد. شرکتهای با مسئولیت محدود در این دسته بندی قرار می گیرند. بنابر قانون تجارت حداقل ۲ نفر و حداکثر ۵۰ نفر حق اشتغال در این نهادها را دارند.

۲ – شرکتهای تجاری شخصی: در شرکتهای تجاری شخصی ،بر خلاف شرکتهای تجاری سرمایه ای شرکا در تمامی امور نظیر تعهدات و میزان سود و سرمایه به صورت نامحدود دخیل هستند. به گونه ای که طلبکاران در زمان ورشکستگی می توانند جهت دریافت طلبشان به هر یک از شرکا مراجعه کنند.

۳ – شرکتهای مختلط: در این کمپانی ها برخی از شرکا دارای مسئولیت محدود و سایر آنها دارای مسئولیت نامحدود هستند. در واقع شریکان در شرکتهای مختلط به دو گروه شرکای سهامی و شرکای ضامن تقسیم می شوند. شرکای سهامی به اندازه سهم خود در امور هلدینگ حق دخالت دارند. ولی شرکای ضامن مسئول کلیه سهام ها و دارایی ها را به عهده می گیرند.

شرکتهای کمیتی: این هلدینگ معمولا به هدف رفاه و سود آوری اعضا دایر می شوند. در این نهادها عموما مسئولیتی متوجه اعضا نیست. شرکت هایی مانند تعاونی مسکن که جهت تامین مایحتاج آحاد جامعه راه اندازی شده اند، در گروه شرکتهای کمیتی قرار دارند.

 

آشنایی با انواع شرکتهای بازرگانی بر اساس نوع عضویت

شرکتهایی که در کشور ما فعالیت می کنند بر اساس نوع عضویت به ۲ دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

۱ – شرکتهای سهامی عام :این کمپانی ها بخشی از سرمایه مورد نیاز خود را از طریق فروش سهام به غیر موسسان (مردم عادی) تامین می کنند. این نوع شرکتها معمولا جهت انجام اهداف بازرگانی و تجاری تاسیس می شوند و سهام آنها در بورس اوراق بهادار به آحاد مردم عرضه می گردد.

۲ – شرکتهای سهامی خاص: در این شرکتها تمام سرمایه مورد نیاز جهت انجام فعالیت ها توسط شریک ها تامین می گردد. ولی سرمایه داران تحت شرایط خاصی امکان واگذار کردن حق مالکیت خود را به سایر اشخاص دارند. با این حال این کار باید پس از اعلام موافقت و رضایت همه سرمایه داران انجام شود.

نحوه ثبت شرکتهای بازرگانی

اکنون که با انواع شرکت بازرگانی آشنا شده اید، باید با شیوه ثبت آن نیز آشنا شوید. باید بدانید که نحوه ثبت هر یک از شرکتهای بازرگانی با توجه به نوع فعالیت و میزان مسئولیت شرکا متفاوت است. اما جهت تاسیس انواع کمپانی های بازرگانی حتما می بایست مراحل زیر را طی نمایید:

انتخاب نام شرکت بازرگانی: انتخاب نام یکی از حساس ترین مراحل ثبت شرکت به شمار می رود. توجه کنید که نام شرکت شما باید با نوع فعالیت و کسب و کارتان هماهنگی  داشته باشد. همچنین جهت نامگذاری شرکت می بایست از نامهای غیر تکراری، سه سیلابی و فارسی استفاده کنید.

ثبت نام در سامانه اینترنتی ثبت شرکتها: فرآیند ثبت شرکت از طریق مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکتها انجام می گردد. ارسال مدارک در این مرحله ضروری هستند. این مدرک شامل کپی شناسنامه، اصل گواهی عدم سو پیشینه، اساسنامه و اظهار نامه شرکت و صورت جلسات مجمع عمومی می شود.

دریافت پاسخ از سامانه ثبت شرکتها: پس از ثبت اطلاعات و ارسال مدارک، جهت اطلاع از تایید یا رد نام شرکت باید دوباره به سامانه ثبت شرکتها مراجعه نمایید. سپس با استفاده از کد رهگیری که در مرحله قبل دریافت کرده اید، درخواست خود را پیگیری نمایید.

وازیر هزینه ثبت شرکت: بعد از تایید نام نوبت به واریز هزینه ثبت شرکت می رسد. هزینه ثبت شرکت بسته به نوع آن متفاوت است. مبلغی که به این منظور پرداخت می کنید شامل مبلغ واریز شده برای اداره ثبت، مبلغ انتشار آگهی (حق الدرج ثبت در روزنامه رسمی) و کارمزد می شود.

انتشار آگهی تاسیس شرکت در روزنامه های کثیرالانتشار: پس از گذشت ۵ روز کاری آگهی شما در پرتال روزنامه رسمی انتشار می یابد تا آحاد جامعه از تاسیس این شرکت و اعتبار آنها آگاه شوند.

مجموعه راش آیین اطلس غرب (راگ) یکی از معتبرین انواع شرکتهای بازرگانی است که در سال ۱۳۹۸ به ثبت رسیده است. این کمپانی در حال حاضر به عنوان یکی از معتبرترین تامین کنندگان خشکبار در کشور، با تامین محصولات با کیفیت در مسیر رشد تجاری و شکوفایی اقتصادی کشورمان گام برمی دارد.