صادرات میوه خشک در کشور ما از قدمت زیادی برخوردار است که چندین سال است با ارسال کشمش به سایر کشورها انجام می شود. در حال حاضر نیز سایر میوه خشک ها به مقاصد مختلف صادر می شود. اما سوال اینجاست که بهترین مقصد صادراتی برای میوه خشک کدام کشور است؟
میوه خشک را می توان به عنوان تنقلات پرطرفدار در نظر گرفت که جایگزین یک میان وعده مقوی و مفید است. تولید کنندگان میوه برای استفاده بیشتر از میوه در تمام طول سال آنها را با روش های مختلف خشک می کنند. برای صادرات میوه خشک در بازارهای جهانی و انتخاب بهترین مقصد برای صادرات میوه خشک باید نکاتی را در نظر بگیرید که در ادامه به آن می پردازیم.
انواع میوه خشک صادراتی
میوه خشک نوعی تنقلات سالم که در سال های اخیر مصرف کنندگان پروپاقرصی پیدا کرده است. این دسته از خشکبار برای افراد در سنین مختلف بسیار مفید و مغذی است که بهترین جایگزین برای تنقلات ناسالم همانند چیپس و پفک است.
خرید میوه خشک افرادی که علاقه چندانی به میوه ندارند و یا دچار نارحتی گوارشی هستند و نمی توانند میوه تازه مصرف کنند، بهترین گزینه است. سهولت سرو و حمل و نقل، طعم های مختلف میوه و … باعث شده تا مصرف میوه خشک در اکثر کشورهای دنیا طرفداران زیادی داشته باشد.
در حال حاضر با توجه به استقبال مردم، تولیدکنندگان سعی می کنند تا انواع مختلفی از میوه را با روش های جدید خشک و نسبت به صادرات آن اقدام کنند. امروزه میوه های همچون سیب، موز، لیمو، انبه، کیوی، توت فرنگی، نارگیل، نارنگی، آلو، زردآلو، خرما، انگور و …. از جمله بهترین چیپس میوه ای موجود در بازار هستند که به بهترین مقصد برای صادرات میوه خشک ارسال می شود.
فواید مصرف میوه خشک چیست؟
مصرف میوه خشک ها باعث تامین قند و فیبر مورد نیاز بدن می شود و دارای تمام مواد مغذی و مفید برای رشد و سلامتی است. ماندگاری طولانی و سهولت استفاده از میوه خشک استفاده از این محصول را در تمام طول سال فراهم می کند. خشک کردن میوه به روش های خانگی، سنتی و صنعتی تولید می شود که هر کدام از آنها مزایای خاص خود را دارد. قطعا برای صادرات میوه خشک باید از روش صنعتی استفاده کرد تا بتوان حجم بالایی از این محصول را تولید کرد. میزان تقاضای میوه خشک تولید کنندگان را ترغیب می کند تا از روش های خشک کردن سریع میوه استفاده کنند.
این میوه خشک ها قابلیت صادرات دارند
این میوه ها برای صادرات میوه خشک بیشترین طرفداران را دارند:
کشمش: از انگور خشک شده در انواع مختلفی تولید می شود که کشمش گلدن از طرف متقاضیان بیشترین طرفدار را دارد. با خشک کردن انگور در مدت زمان معینی می توان کشمش تولید کرد اما برای کاهش زمان خشک شدن انگورها از تیزاب استفاده می کنندکه به محصول بدست آمده، کشمش تیزابی گفته می شود.
خرما: نوعی میوه بدست آمده از نخلستان های جنوب ایران است که انواع مختلفی مانند خرما پیارم، خرما سایر، کبکاب و … تولید می شود. این محصول نیز متقاضیان زیادی از طرف کشورهای عربی و اروپایی دارد.
توت خشک: از توت سفید تازه بدست می آید و حتی توت فرنگی نیز قابلیت خشک شدن را دارد. این محصول نیز بسیار خوشمزه و محبوب است.
کیوی: کیوی خشک به دلیل کالری پایین و فیبر بالا از جمله میوه های پر طرفدار است که مصرف آن می تواند ویتامین سی مورد نیاز بدن را تامین کند.
زرد آلو: یا برگه قیسی به دلیل کاربردش در طبخ برخی از غذاها متقاضیان زیادی دارد. طعم ترش و شیرین زردآلو آن را به پرطرفدارترین میوه های خشک تبدیل کرده است.
کشورهای متقاضی میوه خشک ایران کدامند؟
برخی از کشورها هدف بهتری برای صادرات میوه خشک هستند. کشورهایی متانند چین، عراق، امارات، قطر، قرقیزستان، عمان، کویت و … پتانسیل بالایی برای صادرات انواع میوه خشک دارند. عراق، چین و کویت دارای شرایط آسانتری برای خرید عمده میوه خشک هستند. روسیه نیز یکی دیگر از مقاصد مناسب برای صادرات این محصول است. عراق و روسیه به دلیل نزدیکی به ایران هزینه حمل و نقل کمتری دارد که می تواند سود حاصل از صادرات آن را افزایش دهد. بنابراین بهترین مقصد برای صادرات میوه خشک هستند.
صادرات میوه خشک به امارات
میوه خشک یکی از مهم ترین کالاهای صادراتی ایران به دبی می باشد که بیشترین حجم صادرات میوه خشک ایران را تشکیل می دهد. آجیل و خشکبارهایی همچون میوه خشک، گردو، فندق و بادام زمینی از صادرات مهم کشور ایران به امارات می باشد.
صادرات میوه خشک به هند
خرما، زعفران، بادام و میوه خشک ازجمله مهمترین صادرات ایران به هند است. میوه هایی مانند سیب و کیوی که هند نمی تواند آنها را تولید کند، از خارج خریداری می کند. یکی از صادرکنندگان عمده میوه خشک به هند، کشور ایران است.
صادرات میوه خشک به استرالیا
استرالیا مشتری میوه های ایرانی مانند سیب، کیوی، خربزه، گیلاس، آلبالو، انواع آلوها و … می باشد که امروزه صادرات میوه خشک به استرالیا از رونق فراوانی برخوردار است.
صادرات میوه خشک به روسیه
روسیه کشوری است که از طریق راه دریایی با ایران همسایه است و به دلیل شرایط آب و هوایی پتانسیل تولید انواع میوه ها را ندارد. به همین جهت گزینه مناسبی برای صادرات این محصول می باشد. بازرگانان ایرانی انواع میوه خشک را به بازار روسیه ارسال می کنند. این موضوع می تواند سود بالایی برای تجار ایرانی داشته باشد چرا که هزینه های حمل و نقل به دلیل نزدیکی دو کشور بسیار کمتر است و روسیه بهترین مقصد برای صادرات میوه خشک است.
صادرات میوه خشک به عمان
عمان نیز به دلیل نزدیکی به ایران می تواند گزینه خوبی برای خرید میوه خشک ایران باشد. این کشور نیز به دلیل آب و هوای گرم نمی تواند انواع میوه را تولید کند که به همین جهت بهترین مقصد برای صادرات میوه خشک می باشد. کیفیت میوه خشک صادراتی، باید با استانداردهای جهانی مانند استاندارد HACCP و ISO 22000 مطابقت داشته باشد.
بسته بندی صادرات میوه خشک
جهت صادرات میوه خشک، می بایست محصولات را طوری بسته بندی کرد که کیفیت و سلامت آن حفظ شود و بتوان آنها را برای مدت طولانی نگهداری کرد. نوع بسته بندی باید محصول را از ورود هر گونه بو، مزه و مواد شیمیایی محافظت کند. در هنگام خروج کالا از کشور باید این موارد و استانداردهای بسته بندی رعایت شود تا مجوز خروج از کشور را دریافت کند.
از کجا بهترین میوه خشک صادراتی را بخریم؟
امروزه با توجه به استقبال فراوانی که از خرید میوه خشک می شود، تامین کنندگان زیادی وجود دارند که این محصول را در اختیار خریداران قرار می دهند. به همین جهت توصیه می شود تا اگر قصد ارسال این کالا را به سایر کشورها دارید، حتما آن را از مراکز معتبر تهیه کنید. شرکت بازرگانی راگ یکی از بهترین تامین کنندگان میوه خشک صادراتی می باشد که می تواند باکیفیت ترین محصول را با قیمت مناسب در اختیار شما قرار دهد. برای خرید میوه خشک و انواع خشکبار با کارشناسان ما تماس بگیرید.