راهنمای خرید انواع خرما

استان های خوزستان، کرمان و هرمزگان مهم ترین مهدهای تولید خرما در ایران هستند که سالیانه انواع گوناگونی از این محصول را روانه بازارهای داخلی و خارجی می کنند. خرمای مضافتی، کبکاب و خاصویی پرمصرف ترین خرماهای ایران به حساب می آیند که ...
راهنمای خرید خرما
فهرست مطالب

خرما یکی از مقوی ترین میوه های دنیاست که به مناسبت های مختلف بر سر سفره ما ایرانیان حضور دارد. این ماده غذایی که از آن به عنوان میوه بهشتی نیز یاد می کنند، در اکثر کشورهای خاورمیانه یافت می شود. در مناطق جنوبی ایران نیز به دلیل گرم و خشک بودن هوا و خاک مناسب نخلستان های بسیاری به چشم می خورند.

استان های خوزستان، کرمان و هرمزگان مهم ترین مهدهای تولید خرما در ایران هستند که سالیانه انواع گوناگونی از این محصول را روانه بازارهای داخلی و خارجی می کنند. خرمای مضافتی، کبکاب و خاصویی پرمصرف ترین خرماهای ایران به حساب می آیند که بخش بالایی از صادرات کشور را به خود اختصاص داده اند. با این حال تشخیص خرمای مرغوب کار چندان ساده ای نیست. اما در صورتی که قصد خرید خرمای با کیفیت را دارید، با راهنمای خرید انواع خرما با ما همراه باشید.

راهنمای خرید خرما
راهنمای خرید خرما

راهنمای خرید خرما مضافتی

این محصول پر طرفدارترین انواع خرما در کشور ما می باشد. در واقع کمتر کسی پیدا می شود که تا کنون طعم این میوه شیرین را امتحان نکرده باشد. نخلستانهای رطب مضافتی به وفور در استان کرمان (به ویژه شهرستان بم) به چشم می خورند. این محصول معمولا در اواخر فصل تابستان برداشت و در بسته بندی های مختلف روانه بازارهای داخلی و خارجی می شوند.

با توجه به اینکه در حال حاضر شرکت های متعددی در این زمینه فعالیت می کنند، انتخاب و خرید رطب مضافتی با کیفیت نیاز به مهارت بالایی دارد. به طور کلی رطب با کیفیت از ویژگی های زیر برخوردار است:

1- پوست این نوع خرما معمولا سیاه رنگ می باشد و به آسانی از گوشت جدا می شود. در واقع هر چقدر پوست رطب مضافتی سیاه تر باشد، یعنی این محصول رسیده تر و شیرین تر است.

2- این محصول در رده خرماهای تر و شیره دار قرار داد. از همین رو نوع مرغوب آن هنگام لمس کردن شیره ترشح می کند.

3- گاهی شرایط نا مناسب انبارداری موجب می شود که خرماها دچار شکرک شوند. خرماهای شکرک زده معمولا در بسته به یکدیگر می چسبند و شیرینی آزار دهنده ای دارند. پس در هنگام خرید عمده خرما حتما درب آن را باز و به دقت این نکات را بررسی نمایید.

اکنون با کمک راهنمای خرید انواع خرما می توانید بهترین نوع رطب مضافتی را تهیه نموده و از طعم دلچسب آن لذت ببرید.

راهنمای خرید خرما
راهنمای خرید خرما

راهنمای خرید خرما کبکاب

خرمای کبکاب یکی از محبوب ترین خرماهای صادراتی کشور به حساب می آید که در سه نوع خارک (زرد رنگ)، رطب (قهوه ای روشن) و خرمای شیره ای (قهوه ای تیره) تولید می شود. این نوع خرما طبع گرم و تر دارد و از آن برای تهیه شیره و ارده استفاده می کنند. این میوه از نظر ظاهری بیضی شکل است و چندان پر گوشت نیست.

 

از آنجایی که خرماهای کبکاب انواع گوناگونی دارند، بسیاری از مشتریان در هنگام تشخیص مرغوبیت آن دچار سر در گمی می شوند. با این حال دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. چون شرکت راگ با ارائه راهنمای خرید انواع خرما در کنار شماست تا با کیفیت ترین خرمای کبکاب را انتخاب کنید. این محصول باید دارای ویژگی های زیر باشد:

1- پوست خرمای کبکاب مرغوب سخت است و به آسانی از گوشت جدا نمی شود.

2- این نوع خرما جهت حفظ تازگی و بافت خود باید در سطل های گرد نگه داری شود و جعبه های مقوایی به هیچ وجه برای نگهداری آن مناسب نیستند.

3- رطب کبکاب شیرینی ملایمی دارد. به همین جهت برخی از نخلداران به منظور خوش طعم کردن و فزایش میزان فروش این نوع خرما به آن شکر می افزایند. بنابراین در صورتی که با چشیدن این رطب متوجه شیرینی بیش از حد آن شدید، از خرید این محصول پرهیز کنید.

راهنمای خرید خرما
راهنمای خرید خرما

راهنمای خرید خرمای خاصویی

این نوع خرما در گروه خرماهای تر و مرطوب دسته بندی می شود و بافت ریز و رنگ قهوه ای روشن دارد. بسیاری از بومیان این محصول را به دلیل شباهت آن با آلوی طلایی، خرما آلویی می نامند. این میوه از ماندگاری بالایی برخوردار است تا جایی که می توان آن را در انبارهای خشک و خنک به مدت 2 سال می توان نگهداری کرد.

همچنین نخل های خرمای خاصویی در هر محیطی به آسانی رشد نمی کنند و به دلیل کمیاب بودن در بازارهای جهانی متقاضیان بسیاری دارند. خرمای آلویی مرغوب از ویژگی های زیر برخوردار است:

1- پوست خرما خاصویی نازک و به گوشت چسبیده است. به همین جهت اگر پوست این محصول به آسانی جدا نشد، باید به کهنه بودن آن شک کنید.

2- روشن بودن رنگ این خرما نشان از تازگی آن دارد. پس هر چقدر رنگ قهوه ای این خرما روشن تر باشد، مرغوب تر است.

3- این خرما باید در ظروف در دار و پلاستیکی نگه داری شود و عرضه آن به شکل رو باز بهداشتی و استاندارد نیست. پس خرمای خاصویی و سایر انواع خرما را تنها از فروشگاه ها و شرکت های بازرگانی معتبر نظیر راگ تهیه نمایید.

اکنون پس از مطالعه راهنمای خرید انواع خرما قادر به تشخیص مرغوب ترین انواع خرما هستید و در هنگام خرید این محصول دچار سردرگمی نخواهید شد. البته شرکت بازرگانی راش آیین اطلس غرب با عرضه انواع خرما با پایین ترین قیمت در کنار شماست تا همیشه این میوه بهشتی در سفره هایتان حضور داشته باشد.