خرما یکی از مواد غذایی پر کالری و شیرین است که در صورت مصرف درست می تواند جایگاه مناسبی در رژیم های لاغری داشته باشد. متخصصین تغذیه در دستور غذایی خود همواره خرما را تجویز می کنند. این میوه پر خاصیت می تواند بسیاری از نیازهای بدن را برآورده کند. البته باید توجه داشت مصرف بی رویه آن می تواند تاثیر معکوس در کاهش وزن داشته باشد. از آنجایی که مقدار قند خرما بالاست؛ از مصرف همزمان قندهای طبیعی و مصنوعی پرهیز کنید. در ادامه به چگونگی تاثیر خرما در لاغری و کاهش وزن خواهیم پرداخت.
خرما چگونه باعث لاغری می شود؟
همانطور که گفته شد مصرف خرما، رژیم لاغری نقش موثری دارد و در صورت استفاده درست به کاهش وزن کمک می کند. در ادامه به نقش خرما در لاغری می پردازیم:
خرما و بهبود عملکرد دستگاه گوارش
از اصلی ترین خواص خرما رفع مشکلات گوارشی، بهبود و درمان یبوست است. خرما به دلیل داشتن فیبر بالا از اختلالات روده ای جلوگیری کرده و باعث عملکرد بهتر باکتری های طبیعی روده و ایجاد حس سیری طولانی مدت می شود. از طرفی فیبرهای موجود در خرما باعث احتباس چربی ها شده و از جذب آن ممانعت می کند. همچنین نیکوتین موجود در خرما باعث تقویت باکتری های مفید سیستم هاضمه شده که با بهبود کارایی سیستم هاضمه به کاهش وزن و لاغری با خرما کمک می کند.
خرما و افزایش انرژی
گلوکز و ساکارز از جمله قندهای طبیعی هستند که به سرعت در گردش خون وارد می شوند و انرژی لازم را در اختیار بدن قرار می دهند. مصرف این قندها موجب افزایش نشاط و قدرت بدنی شده و فرد می تواند مدت زمان طولانی تری را به فعالیت بدنی و ورزش بپردازد. بنابراین برای لاغری با خرما می توان آن را به عنوان یک میان وعده سالم برای همه گروه های سنی و ورزشکاران محسوب کرد.
خرما، منبع خوب پروتئین
کاشت نخل در ایران از دوره پیش از هخامنشیان آغاز شده و در حال حاضر بیش از ۵۰ نوع خرما در ایران کاشته می شود. به دلیل مقادیر بالای پروتئین در انواع مختلف خرما مانند مجول، کبکاب، خرما سایر (استعمران) و… زمان بیشتری برای هضم و شکسته شدن پروتئین ها لازم است. در نتیجه مصرف منظم آن باعث ایجاد حس سیری طولانی مدت و در نتیجه لاغری با خرما می شود. علاوه بر این پروتئین های موجود در خرما باعث عضله سازی و ترمیم ماهیچه ها نیز می گردد.
برای آشنایی بیشتر در مورد تاریخچه خرما می توانید مقاله از تاریخچه خرما چه میدانید را مطالعه فرمایید. (زمان مطالعه ۴ دقیقه)
خواص ضد دیابتی خرما
قند طبیعی خرما انرژی مورد نیاز بدن را فراهم کرده و حس نیاز به شیرینی و ریزه خواری را کاهش می دهد. همچنین با کنترل سطح گلوکز خون و تحریک تولید انسولین به بهبود حال بیماران دیابتی کمک می کند. ( توجه داشته باشید در صورت ابتلا به بیماری دیابت با پزشک خود مشورت کنید و از مصرف خودسرانه هر نوع ماده غذایی بپرهیزید)
دیگر مواد مغذی در خرما
موادی مانند پتاسیم و سولفور در خرما به شکسته شدن چربی ها کمک کرده و در پی آن متابولیسم و سوخت و ساز بدن افزایش می یابد. آنتی اکسیدان های طبیعی خرما رادیکال های آزاد بدن را از بین می برد و در نهایت منجر به پاکسازی بدن از سموم و کمک به کاهش وزن می شود. خرما یکی از
سخن پایانی
با توجه به صحبت های مطرح شده خرما به عنوان یک ماده غذایی سالم می تواند جایگزین مواد غذایی ناسالم در سبد غذایی خانوار قرار بگیرد. این میوه شگفت انگیز در کنار رعایت رژیم غذایی و استفاده از مشاوره متخصصین تغذیه و انجام حرکات ورزشی مناسب می تواند روند کاهش وزن را سرعت ببخشد و از عوارض احتمالی رژیم های نادرست جلوگیری کند. لاغری با خرما نقش موثری در جلوگیری از ریزش مو، ضعف و بیحالی، تقویت استخوان ها و عضلات دارد. همچنین این میوه شیرین با خواص بی شمار خود همراه با سایر خوراکی های مفید مانند کشمش، ارده، شیره، گردو، کنجد و… موجب تقویت عمومی بدن می گردد.
شرکت راش آیین اطلس غرب مفتخر است مشتریان خود را در تامین عمده انواع خرما و سایر خشکبار به صورت عمده راهنمایی کند و در معاملات تجاری شما را تا پایان همراهی کند. همچنین این شرکت می تواند انواع خرما را برای صادرات تامین کند.