ایران یکی از برترین کشورهای جهان در حوزه صادرات خشکبار است. در واقع صادرات خشکبار دومین منبع در آمد ارزی کشورمان (پس از نفت) به حساب می آید. برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب (اقلیم چهار فصل)، بازار رقابتی و تولید محصولات با کیفیت موجب شده که اکثر کشورهای جهان متقاضی خرید خشکبار ایران باشند.
از همین رو باتوجه به پر سود بودن این تجارت در سالهای اخیر بسیاری از بازرگانان و تاجران ایرانی به صادرات انواع خشکبار در بازارهای بین المللی می پردازند. اگرچه صادرات این محصولات در اکثر مواقع سود زیادی به دنبال دارد، اما انتخاب نوع خشکبار هم تاثیر به سزایی در میزان سودآوری و درآمدزایی صادرات آن دارد.
ما در ادامه 5 خشکبار برتر برای صادرات را معرفی می کنیم تا با سرمایه گذاری و فعالیت در این حوزه به سودهای کلان دست یابید.
صادرات پسته در ایران
پسته یکی از محبوب ترین انواع آجیل می باشد که بیشترین میزان صادرات در میان انواع خشکبار را به خود اختصاص داده است .این محصول که در استان های کرمان، یزد، سمنان و شهرهای دامغان و رفسنجان تولید می شود، انواع گوناگونی دارد. با این حال بسیاری از پسته های تولید شده در کشور قابلیت صادرات ندارند و فقط در بازارهای داخلی به فروش می رسند.
انواع پسته صادراتی ایرانی
پسته احمدآقایی، پسته کله قوچی، پسته فندقی و پسته اکبری از محبوب ترین پسته های صادراتی هستند که به کشورهای آلمان، بحرین، پاکستان، ترکمنستان، روسیه، قزقزیستان وکانادا صادر می شوند.
ایران در حال حاضر با تولید 60 تا 70 درصد پسته جهان، رتبه اول در زمینه صادرات این محصول در جهان را داراست. بنابراین کشت و صادرات پسته ایرانی می تواند برای شما بسیار سودآور باشد.
صادرات فندق ایرانی
فندق دانه روغنی خوش طعم و پر طرفداریست که در مناطق گوناگون دنیا کشت می شود. کشورهای ترکیه، اسپانیا، یونان،گرجستان، ایران و اسپانیا بزرگ ترین تولید کنندگان فندق در جهان هستند که با صادرات این محصول در بازارهای جهانی نیازهای صنایع غذایی در سراسر دنیا را برآورده می کنند. البته باید بدانید که فندق علاوه بر مصارف غذایی، در صنایع دارویی و زیبایی هم کاربردهای گسترده ای دارد.
انواع فندق صادراتی
در حقیقت کاربردهای گوناگون فندق موجب شده که انواع گوناگونی از آن در بازارهای بین المللی عرضه شود. فندق بو داده، فندق خام، فندق شور، مغز فندق و فندق سبز (فندق با پوست) از مهم ترین انواع فندق صادراتی ایران هستند که به اکثر کشورهای اروپایی وکشورهای حوزه خلیج فارس (امارات متحده عربی، بحرین، قطر،کویت،عربستان سعودی) صادر می شوند.
مرغوب ترین فندق های صادراتی ایران در باغهای مناطق الموت (یکی از روستاهای قزوین)، رودسر،تالش، آستارا و اشکورات (یکی از روستاهای گیلان) کشت می شود. اگرچه کشور ما ایران در حال حاضر ششمین تولید کننده فندق در جهان به شمار می رود، اما کیفیت فندق ایرانی در سطح جهان زبانزد است.
صادرات کشمش در ایران
صادرات کشمش در سالهای اخیر در صدر پرسودترین تجارتها در ایران قرار گرفته است. زیرا این نوع خشکبار که از خشک کردن میوه انگور به دست می آید ،در بازارهای جهانی متقاضیان بسیاری دارد. در حال حاضر کشمش ایرانی به 80 نقطه جهان صادر می شود که از مهمترین آنها می توان به استرالیا، ایتالیا، آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس اشاره کرد.
انواع کشمش صادراتی
کشمش های صادراتی ایران انواع گوناگونی دارند که کشمش تیزابی،کشمش سلطانی و کشمش طلایی از محبوب ترین آنها هستند. این محصول در مناطق تاکستان و بویین زهرا (شهرستانهای استان قزوین)، ملایر (یکی از شهرهای استان همدان) و کاشمر (واقع در استان خراسان رضوی) تولید و به بازارهای جهانی صادر می شود.
کشمش ایرانی از لحاظ صادرات رتبه سوم در جهان را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل این محصول یکی از بهترین انواع خشکبار صادراتی برای صادرات به حساب می آید.
صادرات گردو
گردوی ایرانی از لحاظ طعم و کیفیت در جهان نظیر ندارد. این محصول بر اساس منطقه کشت، ویژگی های ظاهری و قیمت به انواع مختلفی تقسیم می شوند که تنها چند نوع آنها قابلیت صادرات دارد. بهترین گردوهای ایرانی در باغات استانهای فارس، همدان، کردستان و فارس پرورش می یابند. ایران با صادرات 599 تن گردو در سال اخیرا توانسته رتبه سوم صادرات این محصول در جهان را به خود اختصاص دهد که موفقیت بزرگی برای باغداران و تاجران کشورمان به حساب می آید.
انواع گردو صادراتی
گردو ماکویی، گردو خوشه ای، گردو ضیا آبادی، گردو تویسرکان، گردو شهمیزاد، گردو سبزوار و گردو کرمان از پر مشتری ترین گردوهای صادراتی ایران هستند که به 30 کشور دنیا صادر می شوند.
کشورهای عراق، ترکیه، آلمان و انگلستان از مهمترین مشتریان گردو صادراتی ایران هستند که هر ساله حجم بالایی از این محصول را جهت مصارف خوراکی، صنعتی و دارویی خریداری می کنند.
صادرات قیسی
قیسی نوعی میوه خشک است که از طریق خشک کردن زردآلو به دست می آید. قیسی صادراتی در ایران به دو شیوه صنعتی و سنتی تولید می شود و در فصل های سرد سال به عنوان خشکبار مورد استفاده قرار می گیرد. اما قیسی تنها در ظرف آجیل به چشم نمی خورد، بلکه این نوع خشکبار به عنوان طعم دهنده در غذاها هم کاربرد دارد. این میوه خشک به دلیل برخورداری از خواص شگفت انگیز به عنوان یکی از سالم ترین میان وعده ها در سطح جهان شناخته می شود.
بهترین قیسی صادراتی ایران
زردآلوهایی که در استان لرستان (شهرستان درود) و استان آذربایجان شرقی (شهر مرند) می رویند، برای تولید قیسی صادراتی مرغوب مناسب هستند. این محصولات معمولا پس از برداشت جهت خشک کردن و فرآوری به کارگاه های کوچک و بزرگ انتقال می یابند .
سپس تاجران و بازرگانان محصول نهایی فرآوری شده را از تامین کنندگان خریداری و در بازارهای بین المللی عرضه می کنند. شرکت بازرگانی راگ نیز به عنوان یکی از برترین و معتبرترین تامین کنندگان خشکبار در کشور، امکان خرید عمده قیسی مرغوب و انواع آجیل و خشکبار ایرانی را با بالاترین قیمت برای تجار و بازرگانان ایرانی فراهم آورده است.
وضعیت صادرات قیسی ایرانی در بازارهای جهانی
طبق آخرین آمارهای به دست آمده از بازار جهانی، کشور ما سومین صادر کننده قیسی در جهان محسوب می شود که این محصول را به 10 کشور جهان (امارات متحده عربی، انگلستان، بحرین، ترکمنستان، عراق، روسیه، فرانسه، قطر، کانادا و کویت) صادر می کند. با این اوصاف قیسی را هم می توانیم در لیست بهترین انواع خشکبار صادراتی ایران قرار دهیم و با فعالیت در این زمینه درآمدها و سودهای کلان کسب کنیم.
در انتها باید بدانید که برای موفقیت در بازار صادرات تنها آشنایی با بهترین خشکبارهای صادراتی کافی نیست. بلکه آشنایی با چالش ها، فرصت ها و تهدیدهای بازاهای جهانی نیز امری ضروری به نظر می رسد.
همچنین در صورتی که در زمینه صادرات انواع خشکبار و آجیل نیاز به دریافت مشاوره رایگان دارید، در اسرع وقت با کارشناسان راش آیین اطلس غرب تماس بگیرید.