با انواع آلو آشنا شوید

با توجه به اینکه نهال این نوع آلو گونه غیر بومی محسوب می شود، میزان کشت آن در کشور ما ایران نسبت به دیگر انواع آلو کمتر است. در واقع درخت آلو قرمز برای میوه دادن به آبیاری منظم و آب و هوای کوهستانی نیاز دارد که به دلیل افزایش بحران خشکسالی در ایران ...
آلو بخارا
فهرست مطالب

آلو نوعی میوه خوش طعم و پر خاصیت است که در سراسر جهان کشت می شود. کشور ما ایران نیز با تولید 430 هزار تن از این محصول در سال رتبه چهارم را در میان کشورهای تولید کننده آلو در سطح جهان دارد. شهرستانهای بجنورد، نیشابور و بیرجند از اصلی ترین مناطق تولید این میوه در ایران هستند که انواع نهال آلو در آنها به بار می نشیند.

آلوهای ایرانی انواع گوناگونی دارند که از جمله محبوب ترین آنها می توان به آلو بخارا، آلو طلایی، آلو سیاه و آلو قرمز اشاره کرد. باید بدانید که هر یک از این آلوها ویژگی ها، خواص و کاربرد منحصر به فرد خود را دارند. در ادامه شما را با انواع آلو آشنا خواهیم کرد تا بهترین نوع این میوه تابستانی را تهیه کنید.

آلو سیاه، الماس سیاه طبیعت

این میوه یکی از پرطرفدارترین انواع آلو است که الماس سیاه (بلک دایموند) نیز نامیده می شود. این محصول که برای اولین بار از اروپا به ایران آورده شده، دارای پوست براق، تیره و گوشت قرمز رنگ می باشد. این میوه پر گوشت طعم ترش و شیرین و دلچسبی دارد که از آن جهت تولید شربت، مربا، ترشک و لواشک استفاده می کنند.

فصل برداشت آلو سیاه

درخت آلو سیاه در ماه فروردین شروع به گلدهی می کند و در اواخر خرداد ماه تا اواسط مرداد ماه میوه­ آن قابل برداشت است. این میوه نسبت به سایر انواع آلو آب کمتری دارد.

از همین رو خشک کردن آن نیاز به زحمت و صرف زمان زیادی ندارد. بسیاری از افراد این میوه را به شکل تازه و آبدار در فصل تابستان میل می کنند. البته خشک کردن آن و مصرف آلو خشک سیاه در فصل زمستان هم معمولا در بین مردم رایج می باشد.

خواص آلو سیاه

این محصول که سرشار از مواد معدنی، ویتامین و مواد مغذی است، با لقب معجزه زیبایی شناخته می شود. زیرا شما با مصرف روزانه این میوه می توانید روند پیری پوست خود را به تعویق بیندازید.

علاوه بر آن استفاده از ماسک آلو چین و چروکها، پف ها و لکه های صورتتان را از بین می برد و  به شما پوستی صاف و درخشان می بخشد. آلو خشک سیاه به دلیل برخورداری از قند پایین بهترین میان وعده برای افراد چاق و مبتلا به اضافه وزن محسوب می شود. پس اگر به دنبال حفظ تناسب اندام و زیبایی هستید، مصرف آلو سیاه را حتما در رژیم غذایی خود بگنجانید.

آلو زرد، پرچم دار آلوی صادراتی ایران

این میوه که زرد رنگ و ترش مزه است انواع گوناگونی دارد. آلو قطره طلا، آلو زرد تخم مرغی و آلو بخارا از جمله محبوب ترین انواع آلو زرد هستند که در بازارهای داخلی و خارجی متقاضیان بسیاری دارند. این نوع آلو علاوه بر مصرف تازه خوری، دارای مصرف خشکباری هم می باشد و نوع خشک آن در تهیه خورشت ها و آش های سنتی ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

آلو بخارا صادراتی

همچنین آلو بخارا خشک ایرانی مرغوب در بازارهای بین المللی متقاضیان بسیاری دارد و تجار و بازرگانان سالیانه در آمد قابل توجهی از صادرات آلو بخارا خشک به دست می آورند. در واقع این میوه رتبه اول از لحاظ میزان صادرات را در میان انواع آلو به خود اختصاص داده است.

بهترین نوع آلو زرد

درخت آلو زرد که برای اولین بار در ایران در آذر شهر (یکی از شهرهای تبریز) کشت شد، در گروه درختان پر بار و زود بازده قرار دارد. میوه ی آلو زرد از اواسط خرداد ماه تا اواخر شهریور ماه از باغات استان آذربایجان و خراسان رضوی برداشت می شود و برداشت آن به طور متوسط 50 روز به طول می انجامد.مرغوب ترین آلو زرد ایران را باید در باغات شهر طرقبه و نیشابور (واقع در مشهد) پیدا کرد.

خواص آلو زرد

این میوه تابستانی خواص سرد و تر دارد. به همین جهت پزشکان طب سنتی مصرف شربت و عصاره آن را برای رفع گرمازدگی مفید می دانند. آلو زرد سرشار از آنتی اکسیدان های پلی فنول است که این نوع آنتی اکسیدان مهم ترین ماده برای حفاظت از سلامت استخوانها و جلوگیری از سرطان محسوب می شود. فیبر موجود در این نوع آلو هم روده را تحریک و از یبوست و مشکلات گوارشی جلوگیری می کند.

همچنین پتاسیم موجود در آلو زرد مانع تشکبل سنگ کلیه می شود و بیماری های التهابی مانند التهاب سینه و روده را کاهش می دهد. اما این میوه قند بیشتری نسبت به سایر انواع آلو دارد. پس در صورتی که از دیابت رنج می برید در مصرف این محصول زیاده روی نکنید.

آلو قرمز

این میوه طعم ترش تری نسبت به سایر انواع آلو دارد و به رنگ قرمز تیره دیده می شود. آلو قرمز میوه ای سرخ و آبدار است که نهال آن برای اولین بار در کشور آمریکای جنوبی پرورش یافت. آلو جنگلی محبوب ترین نوع آلو قرمز به حساب می آید که از آن برای تولید رب آلو و لواشک استفاده می شود. با اینکه این محصول قابلیت خشک کردن دارد، اما میوه نوبرانه و تر آن عطر و طعم بهتری نسبت به آلو قرمز خشک دارد.

کاشت آلو قرمز

با توجه به اینکه نهال این نوع آلو گونه غیر بومی محسوب می شود، میزان کشت آن در کشور ما ایران نسبت به دیگر انواع آلو کمتر است. در واقع درخت آلو قرمز برای میوه دادن به آبیاری منظم و آب و هوای کوهستانی نیاز دارد که به دلیل افزایش بحران خشکسالی در ایران، کشت وسیع آن در ایران امکان پذیر نیست. زمان برداشت آلو قرمز از اواسط تابستان تا اواسط پاییز است و بیشتر در بازارهای داخلی عرضه می شود.

خواص آلو قرمز

این نوع آلو سرشار از ویتامین سی، پتاسیم و منیزیم است. به همین جهت مصرف روزانه این میوه سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند. از سوی دیگر ویتامین کا موجود در آن بر سرعت لخته شدن خون می افزاید. بنابراین در صورتی که خونریزی زخم هایتان بند نمی آید، عصاره­ی آلو سیاه را بنوشید. با این حال اگر مبتلا به افت فشار هستید، تنها به مصرف یک تا دو عدد از این محصول اکتفا کنید.

پس از آشنایی با خواص انواع آلوی ایرانی وقت آن رسیده که این میوه بهشتی را در رژیم غذایی خود بگنجانید. البته پیش از خرید این محصول حتما از مرغوبیت و ارگانیک بودن آلو اطمینان حاصل نمایید تا از فواید آن بهره مند شوید.